DENEMARKEN OP HET SPOOR

niks

Syd Fyenske Veteranjernbane

Traject Fåborg-Korinth

Nadat het personenvervoer per 27 mei 1962 was gestaakt, werd de beveiliging in de loop van de jaren 1962/1963 verwijderd. In de daaropvolgende jaren werden meest omloopsporen en zijsporen gesloopt. Op de lijn Fåborg-Ringe reden nog goederentreinen tot 1987 en op het lijngedeelte Fåborg-Korinth reed de laatste goederentrein in 1988.

Het lijngedeelte Korinth-Fåborg werd gekocht door Fyns Amt en beschikbaar gesteld aan de Syd Fyenske Veteranjernbane (SFvJ), die was opgericht op 9 januari 1988. De museumspoorlijn werd officieel in gebruik genomen op 28 mei 1992. De Fåborg-Midtfyn Kommune is sinds 1 januari 2007 eigenaar van het lijngedeelte Korinth-Fåborg. De Kommune maakte een renovatie- en ontwikkelingsplan voor de museumlijn om een beter kader te scheppen voor de exploitatie van de lijn.

De museumspoorlijn heeft bij speciale gelegenheden ook treinen laten rijden naar andere steden op het eiland Fyn en Jylland, maar dit verkeer stopte in 2002. In dat jaar werd het spoor tussen Ringe en Korinth opgebroken vanwege de slechte conditie. Nu het is spoor verwijderd. Het Skov- og Naturstyrelsen heeft het tracé Ringe-Korinth overgenomen en getransformeerd tot geasfalteerd fietspad en verhard ruiterpad.

De Syd Fyenske Veteranjernbane in cijfers:

Lengte van het spoor in kilometers:12,5 km
Snelste verbinding in minuten:30,0 min

 
© WAEGH